BOŽIĆ
 

Kako bi i djeci dan Božića bio što ispunjeniji ipak je potrebno malo planirati unaprijed. Samo par pripremljenih sitnica zabaviti će ih za slučaj da ne pronađu sama zanimaciju. Pa ajmo krenuti :)

Sjećate se one: 'Blago je svugdje oko nas'. Danas razgovaramo o tome kako svakidašnja blaga pretvoriti u aktivnosti koje će zabaviti djecu i istrošiti im višak energije. Evo par ideja za ovo božićno doba.

Ove godine dosta pričamo o poklonima i to ne u onom tradicionalnom smislu. Ne fokusiramo se na to da kupimo što više i da usrećimo djecu stvarima koje će dobiti. Nasuprot tome, usredotočujemo se na to kako im prenijeti duh dijeljenja, druženja i koncept ulaganja vremena jednih u druge.

Ja sam se ove godine odlučila za vrlo jednostavnu opciju adventskog kalendara iz kojega pršti božićni duh.

Pokloni koje napravimo su najbolji, zar ne? Osim kada ispadnu totalan fijasko ili skuplje nego da kupimo nešto sasvim novo. Da nebi došlo do toga danas dijelim s vama jednostavne 'napravimo sami' ideje za djecu.

U današnjem tekstu vam pričam o tome što ću ja poklanjam meni dragim osobama za Božić. Kao što ćete vidjeti, radi se o drugačijem pristupu pa vam najprije želim ispričati kratku priču da bolje shvatite kako sam došla do upravo ovih poklona.

U vrijeme Božića sa djecom se ukrašava, daruje i priča. Ponekad se podrazumijeva da djeca razumiju i znaju značenje onoga što radimo, a i kada im želimo prenijeti neke događaje ili legende nije uvijek lako pronaći prave riječi. U nastavku možete naći sve o Sv. Nikoli napisano na način na koji bi se isto moglo prenijeti djetetu. Ispod teksta...

Aktivnosti koje djeca mogu uzeti u ruku, dirati, micati, rezati, oblikovati su odlične za razvoj mnogih sposobnosti te razvijanje ljubavi prema znanju i radu. To se može postići sa više vrsta materijala, ali i printanjem. U nastavku vam pokazujem koje to aktivnosti mi printamo na temu Božića, a da su besplatne.

Prosinac za mnoge zna biti mjesec gdje se ide u puno posjeta, ima mnogo zaduženja i nekako nikako da se stigne sve to kako treba. Za jasniju strukturu i mogućnost da se ispliva iz mnoštva obaveza kroz ovaj mjesec od velike je pomoći zapisati planove. Da, mnogo će se puta dogoditi da će se plan mijenjati i to je...