BABY

Što pokloniti novoj bebici? Trgovine nam nude mnogo opcija za novorođenčad, ali većina njih je skupa i jednostavno nepotrebna. Mislim da svi znamo na što mislim. Evo jedne ideje koja je sasvim drugačija. Nešto korisno što će svakako koristiti bebi.

Svako je dijete posebno te se razvija svojim tempom. Ipak, postoje obrasci razvoja koji prate da se djeca razvijaju normalno na njihov jedinstveni način. Evo kako to ide kod radnje hvatanja predmeta

Čitanje je zaista predivan čin koji mnogo služi djeci, a i nama. U biti je najvažnije čitati i raditi to sa srcem. Čitati možete bilo što i nikada nije kasno krenuti. Ipak, ako krećete od prvog mjeseca i zanima vas malo više o tome evo par savjeta.

Vaša mala beba više nije tako malena, ona već hoda i posvuda je. Uz to je već vrlo vješta i sa knjigom. Bez brige, ako i nije sve pet. Samo se vratite na naše prošle tekstove kako čitati i razmislite u kojoj ste fazi.

Bebe razvijaju vještine čitanja postavljanjem temelja. Sa setom sposobnosti koje posjeduju u tom periodu mogu usvajati tempom koji je prilagođen njima. Evo kako to izgleda iz njihove perspektive.